Oldalak

2012. március 24., szombat

Galsterberg-i síelés - itt minden a gyerekekről szól!


Ez volt az első olyan síelésünk, amikor már Marci is lécre állt. 9 hónapos kora óta jön velünk (nagymama kíséretében) a szokásos kora tavaszi túrára, a hegyre is felvittük már többször, de míg tavaly csak a síbotjaimmal hadonászott, csúszott-mászott a hóban, idén már bakancs, léc is került a lábára, illetve sisak a fejére. Persze nem vállaltunk ezzel nagy rizikót, hiszen a nagy ausztriai próba előtt  beírattuk itthon a Fogarasi síiskolába.
Az úti célunk idén is Schladming volt, szállást pedig a tavalyi évhez hasonlóan Gröbmingben, a Sporthotel Dirningerben foglaltunk népes, nagyjából 25 fős csapatunkkal együtt. Ez a nagyon helyes kis város Schladmingtól kb. 20 kilométerre fekszik, ami az ingyenes síbusszal mintegy 20 perc. Van saját síterülete is, a nagyon hóbiztos, de kb. 12 km-es szerpentinen megközelíthető, 2045 m magas Stoderzinken.
A szállodában talált prospektusok alapján Stoderzinken helyett Galsterberget választottuk a gyereksíelés helyszínéül. És milyen jól tettük!!! Közvetlenül a  kabinos felvonó tetejénél egy Hütte várja a síelőket, alatta helyezkedik el a síiskola, ahol mozgó szalag (varázsszőnyeg)  és gumiszőnyeg segíti a gyerekeket, illetve a délelőtti síoktatást követően ugyanitt szabadon hintázhatnak, mászókázhatnak a kicsik. A Hüttével szemben található "hegy"oldalon egy gall falut rendeztek be, többméteres Asterix hószoborral, átsíelhető faházakkal,  beszélő gallokkal és rómaiakkal, memory játék helyett Römery-vel, csúszdával, palánk mögül előbukkanó (hógolyóval jól megdobálható) római harcosokkal, stb.  Érdekes módon egy kalózhajó és egy mentőautó is helyet kapott is. A gall-római vonalhoz nem igazán kapcsolódnak, de a gyerekek nagyon élvezték, hogy beszállhattak a mentőautóba, működött a rádió, villogott a sziréna, szabadon lehetett nyomkodni a műszerfal gombjait.
Erre a hegyoldalra is mozgó szalag visz fel, és a gall házak mögött szánkóval is le lehet csúszni egy elkerített pályán, ha a síelés a kihelyezett bóják között szlalomozva még nem megy.
Szóval, nekünk nagyon tetszett az egész, csak ajánlani tudom kezdő síelőknek, illetve gyermeküket nyugodt körülmények között síelni tanítani szándékozó családoknak, vagy kisgyerekkel síelőket elkísérő családoknak is. Gyakorlott síelőknek az összesen 20 km-nyi pálya  azért nem nagy kihívás, na de akkor még mindig át lehet menni Planaira...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...