Oldalak

2012. május 8., kedd

Rádpuszta

lovarda_030
Kép forrása: www.radpuszta.hu

Korán jött idén a nyár, így a május 1-i hétvégét követően ismét a Balatonon kötöttünk ki. Nekünk a Balaton elsősorban Balatonföldvárt jelenti, ott van a bázisunk:-) (Szóval, a nyáron jó sok poszt fog születni a Balaton környéki gyerekbarát helyekről!) Aztán innen kiindulva jövünk-megyünk minden irányba, földön is, vízen is. Most éppen két keréken, azaz biciklivel indultunk útnak és a Balatonlelle és Balatonszemes között fekvő Rádpuszta borászati és lovascentrumát céloztuk meg. 
Marci még nem önállóan tette meg a távot, hanem az üléséből kommentálta az útközben látottakat, megállás nélkül:-)
Rádpusztán már többször is megfordultunk, így túl sok újdonságot nem kínált a látogatás. Viszont nagyon jó ökörpofa pörköltet ettünk a csárdában:-) Marci pedig mind az öt hintapacit kipróbálta , aztán megnézte a párnapos kutyakölyköket, a lipicai lovakat, rackákat, pónikat, és a játszótéren is elidőztünk kicsit.

Egyébként mintaértékű ez a kis "birodalom". Rend, tisztaság, átgondoltság, bármerre nézünk. És gyönyörű kilátás, és panzió, és borospince, és a csárdában cigányzene, és lovasbemutató, és gyakorlatilag ki-mit-szeretne alapon, szinte minden!

Ráadásként a településen található egy  Árpád-kori templomrom (GCIRRD), valamint itt épült fel a Konyári János vezette IKON pincészet is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...