Oldalak

2013. szeptember 30., hétfő

Séta a Gellért-hegyen




Szombaton még ragyogó napsütésben szüreteltünk Somogyban, aztán vasárnap reggel szakadó esőre ébredtünk:-( így elég gyorsan hazaindultunk, délben már Budapesten voltunk és meglepődve tapasztaltuk, hogy itt nyoma sincs az esőnek, sőt, még a napocska is időnként nyerőre állt a felhőkkel szemben. Számunkra nem volt kérdéses, hogy egy kisebb "túrával" használjuk ki a délutánt, a kisfiunk azonban játszótérre vágyott. Végül a Gellért-hegyen -de nem a Citadellánál - kötöttünk ki.
Tudtátok, hogy Dargay Attila emlékére Vuk játszóteret létesített már évekkel ezelőtt az I. kerületi Önkormányzat itt, a Bérc utca - Szirtes utca sarkán? Nem túl nagy, szerintem nem is túl kreatív, de szép kezdeményezés és VUK korszakukat élő gyerekeknek kihagyhatatlan! 
Szóval, ez a játszótér volt kis sétánk első állomása, aztán elindultunk egy "föld alatti kincs" nyomában, ami most számunkra egy geoláda megkeresését jelentette a város legnagyobb víztározó medencéje feletti parkban. Én személy szerint nem is sejtettem, hogy a Gellért-hegyen a gyönyörű park alatt hatalmas víztározó rejtőzik. Séta közben még egy gyönyörű fali kútba is beleakadtunk, mely eredetileg a VI. kerületi Király utca 86. alatti ház udvarán állt. Utunk Gellért püspök szobrához vezetett tovább, ahol apának igen csak össze kellett szednie magát, hogy 5 éves gyermekünk számára is érthetően elmesélje a püspök legendáját. Szerencsére  István és Koppány neve, és története már Marci számára is mondott valamit, hiszen az István, a király-t  többször is végig kellett hallgatnunk mostanában a kérésére:-) 
A túrát spontán autós városnézéssel zártuk, gyakorlatilag a fél várost meg kellett kerülnünk, mire találtunk egy járható hidat Budáról Pestre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...